Website van Grijsbaard
(Huib J. Plankeel)

separator

Inleiding

Deze website, gestart in het jaar 2000, is bedoeld voor mijn hobbies, en in het bijzonder de Geschiedenis van Breskens in de periode 1610 tot omstreeks 1825. Breskens is een kleine plaats in West Zeeuws Vlaanderen, Nederland, gelegen aan de mond van de Schelde, tegenover Vlissingen. In de 17e en 18e eeuw was het, samen met de onder Breskens vallende polders, een vrije heerlijkheid. Met de geschiedenis van die heerlijkheid ben ik inmiddels al meer dan 25 jaar bezig en het leek me een goed idee een website in te richten om daarover te berichten.

Na een kleine uitbreiding (met de rubriek "Varia" en de kalendercalculator Kalcalc) in 2002, ben ik in 2005 begonnen de website uit te breiden, en daar ook andere, met name historische, gegevens betreffende personen en plaatsen, met name in Zeeland, te publiceren.

Keuzemenu
 
bullet Geschiedenis van Breskens 1610-1825
Gegevens betreffende Breskens in de 17e en 18e eeuw.
(Deze stonden oorspronkelijk op www.grijsbaard.demon.nl).
bullet Historische gegevens uit andere plaatsen
Hier een verzameling van andere gegevens, zoals lidmatenlijsten, acten, volkstellingen, die ik in de loop van de jaren verzameld en bewerkt heb. De toegang is per regio of plaats.
bullet Adriaen Coorte uit IJzendijke
Ton de Jong en Huib J. Plankeel ontrafelen het mysterie rond de schilder Adriaen Coorte.
Ons op 12 maart 2015 verschenen boek (in het Nederlands / in Dutch) is te bestellen / can be ordered via    jongplankeel at gmail.com           ( ISBN 9789090288086 , 978-90-9028808-6 )
bullet Historische kalendercalculator Kalcalc
 
bullet Indexeer hulpprogramma Kwicdex
Een hulpprogramma om een zogenaamde KWIC-index te maken met verwijzing naar b.v. actenummers i.p.v. naar paginanummers.
bullet Over mij
Met mijn kwartieren / ancestry

separator

start